Блог
От първия декар до затворения цикъл биопроизводство на лешници и орехи
Пламен Газянов отглежда 70 дка черупкови плодове и има собствен цех за био тахан и халва в Плевенско
Овощната градина на Пламен Газянов край гр. Славяново се простира на 70 дка, които фермерът оптимално е усвоил, редувайки орехи с лешници. Освен стопанството, Газянов е отворил и собствен цех за преработка на черупкови плодове, в който произвежда тахани и тахан халва. Планира скоро да започне и извличане на олио от ядките. Земеделецът е затворил производствения цикъл, като сам пласира стоките си на фермерски пазари из страната и в подбрани магазини. От градината до продукцията – всичко е биосертифицирано.


Ядки
Ядки в черупка
Тахан
Халва
Черупки за огрев
Студено-пресовани масла
Брашно
